Een keerpunt in ons leven!

Coronastress of bewustzijn?

Ik weet niet wat het is – alhoewel 🤔…: ik krijg de laatste tijd meer en meer cliënten over de vloer die zeer extreme  en vastberaden uitspraken maken in verband met hun loopbaan en hun leven. Die op een keerpunt staan en NU een transitie willen.

Van “ik zie het niet meer zitten”,

tot “ik stop ermee”,  “voor wie doe ik dit allemaal?”,

over “dit doe ik niet tot aan mijn pensioen”

… allemaal cliënten die eindelijk willen stilstaan en bewust de beslissing nemen om een transitie in hun leven door te voeren …

En dan zijn ze bij mij uiteraard aan het juiste adres …

Er scheelde al iets voor Corona

De meeste coachees die ik zie, geven wel toe dat het al niet meer helemaal OK was vóór de Coronaperiode.

Dat ze niet helemaal tevreden waren met hun job, dat ze zich niet echt op hun plaats voelden.

Maar dat ze dachten dat het allemaal wel zou beteren … ooit …

De Coronacrisis, dat nieuwe onbekende gegeven, brengt zeker een stukje desoriëntatie mee; mensen begonnen of beginnen de weg een beetje kwijt te raken.

Er is onrust, onzekerheid, angst, stress en spanningsklachten, wat op langere termijn ook kan zorgen voor overspannenheid en als het al niet zo best ging daarvoor, kan ook burn-out misschien wel de kop opsteken …

Het Coronakeerpunt

We zullen ons de Coronaperiode blijven herinneren als de  periode waarin we kennis maakten

  • met een als het ware ontembaar VIRUS, met mondmaskers, met lockdown, met “bubbels”, met ziekte en dood,…
  • maar ook met VERANDERENDE WERKOMSTANDIGHEDEN, met het zo moeilijk te vinden evenwicht tussen privé & werk voor zij die het niet gewoon waren, met de organisatorische en structurele moeilijkheden rond thuiswerken, met de absolute integratie (lees: vervaging)  tussen privé en werk, het niet meer kunnen “ontkoppelen” (deconnecteren), geen scheiding meer kunnen maken tussen werk en privé…
  • spijtig genoeg ook met economische werkloosheid, angst om je baan te verliezen,  faillissementen, …
  • met het besef ook dat het zo moeilijk is om FOCUS te houden, omwille van praktische redenen (papa, mama en de kids allemaal online, in één of meerdere ruimtes, …), maar ook omdat we voortdurend willen weten wat er gebeurt en dat ons brein dus continu wordt  gesolliciteerd door al dat nieuws …
  • en dan – last but certainly not least – hebben we ook kennis gemaakt met GEMIS, aan verbondenheid met collega’s, aan intimiteit met vrienden, aan knuffels, we beseften wat het betekent als je afstand moet houden van degenen die je liefhebt, … We missen oxytocine het hormoon dat sociale banden versterkt, een gevoel van vertrouwen en veiligheid geeft en je lichaam tot rust brengt.

Wordt alles weer zoals vroeger?

Misschien wel … Misschien niet …

Ik ben ervan overtuigd dat er altijd een voor en na Corona periode zal zijn. Als we dat zelf willen en als we uit deze lastige periode de juiste lessen trekken.

En dat geldt ook voor die cliënten die bij mij komen aankloppen … of het nu bedienden zijn, kaderleden of executives …

Zij willen alvast niet meer terug naar zoals het vroeger was omdat zij maar al te goed de vluchtigheid van het leven beseffen en willen gaan voor wat belangrijk is voor hen.

Velen beseffen dan ook dat er vandaag “moet” geLEEFD worden … “alsof de morgen niet bestaat” en en dat ze vandaag op een keerpunt staan van waaruit ze die nieuwe richting uitkunnen.

Sta jij op een keerpunt of transitiemoment in je leven?
Sta jij op een keerpunt of op een transitiemoment in je leven?

Een transitie met nieuwe prioriteiten

De transitie die ze willen inzetten is er een met meer aandacht voor

  • gezondheid
  • verbinding
  • authenticiteit
  • congruentie
  • en zingeving  

Doet dit alles bij jou ook een belletje rinkelen?

Heb jij behoefte aan een klankbord om dit alles eens te bespreken?

Vraag dan hier je gratis SWITCH+gesprek hier aan!

And suddenly you know: It’s time to start something new and trust the magic of new beginnings – Meister Eckhart

PS – sta je ook op een professioneel keerpunt? ben je op zoek naar een loopbaancoach om je hierin te challengen en te ondersteunen? Neem dan een kijkje op de site van A-Lissome Coaching en Training, het erkende loopbaancentrum waarmee ik samenwerk.

3 reacties op “Een keerpunt in ons leven!”

Vooral voor de jongeren gaat de Coronatijd iets zijn dat hun leven voor altijd gaat veranderen…een mijlpaal zoals de wereldoorlog voor de oude generatie is.
Ik hoop met jou, Brigitte, dat de tussen-generatie zijn manier van leven en werken gaat in vraag stellen. Zelf ben ik ongewild mijn 6de jaar in een soort quarantaine…en begrijp ik voor heel wat maatregelen niet waarom velen zich daar zo aan ergeren…
Blijf de mensen doen nadenken wat voor hen belangrijk is in hun leven, Brigitte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *