Mental Fitness, Executive & Transition Coach

Omdat elke TRANSITIE start met bewustwording

Als jij deze pagina bekijkt, is het wellicht omdat je een verandering wil in je leven. Bewust, onbewust, spontaan of ingegeven voor de evenementen.  Dat wil dus zeggen dat je van een bekende vertrouwde situatie A naar een onbekende situatie B gaat. Om deze transitie alle kans te geven is een duwtje in de rug of een neutrale spiegel onontbeerlijk. Die spiegel – of die sparring partner – wil ik met plezier zijn. Want wat er ook van zij, een transitie in je leven op gang brengen – dat vraagt moed. Transitie en verandering gaan immers altijd gepaard met verlies. Die transitiecoach, dat ben ik!

 

Of het nu gaat om het verliezen van een job, een promotie of een demotie, een ontslag, een persoonlijk verlies, gezondheidsproblemen, het kiezen van een nieuw levenspad … wie “verlies” zegt, zegt “rouwen”. En rouwen is tijd nemen, elk op zijn eigen ritme, betekenis geven en vormgeven aan een nieuwe toekomst. Deze cyclus wordt ook wel de transitiecirkel genoemd. Transities zijn er op individueel vlak, maar ook als organisatie en dus als leidinggevende word je geconfronteerd met transities, zoals herstructureringen, fusies, een nieuwe CEO, ontslagen, …

MENTAL FITNESS en veerkracht

Sommige mensen kunnen beter omgaan met uitdagingen en tegenslagen dan andere, zij kunnen beter “incasseren”, lijken positiever in het leven te staan en kunnen zich beter aanpassen. Zij hebben het vermogen om door te gaan ondanks challenging omstandigheden.

Dat is veerkracht. De kracht om terug te veren … to Bounce Back ;-)!

Veerkracht is iets wat groeit doorheen de jaren, dankzij de “dingen des levens”, dankzij onze ervaringen.

Maar je kan veerkracht ook trainen, zoals een spier, door te werken aan je attitide, door te connecteren met anderen en door te zorgen dat je in balans blijft. 

Dat is waar ik al jaren met mijn coachees op werk. En ik haal dan ook altijd deze quote aan: “Don’t believe the story in your head” of ook “Jij bent niet je gedachten”.

Dankzij de “Positive Intelligence” aanpak, ga ik samen met jou op zoek naar de saboteurs in je hoofd. Je leert controle te nemen op je brein, je vermindert de invloed van je saboteurs en je vergroot de kracht van je wijze brein.

Deze eenvoudige maar lifechanging aanpak helpt je in alle domeinen van je leven: je verhoogt je prrestaties, je voelt je gelukkiger, komt beter in je kracht te staan en hebt concrete tools in handen om beter om te gaan met uitdagingen.

Je leert elke uitdaging en tegenslag te zien als een geschenk of tenminste als een opportuniteit.

Wil jij afrekenen me je saboteurs en meer in je kracht staan?

Wil je meer weten over deze aanpak?


EXECUTIVE coaching

Ben jij leidinggevende en ondervind je hindernissen op je pad ? Ben je een beginnende teamleader? Ben je een CEO die zich afvraagt of het zo nog wel verder kan? Heb je al een ruime ervaring of ben je aan de start van je loopbaan? Misschien ben je al tegen enkele uitdagingen aangelopen? Of wil je voorbereid zijn op eventuele valkuilen?

Mijn eigen ervaring als manager – met vallen en opstaan -, mijn kennis van de bedrijfswereld gecombineerd met een solide HR ervaring en uiteraard de ontelbare leiders die ik al heb gecoacht maken van mij een hands on en pragmatische leiderschapscoach die maar één wens heeft: je eigen authentieke pad laten ontdekken en je opnieuw in je kracht zetten

ANDERE coachingvragen?

Als ICF gecertificeerd coach, erkend stress- en burnoutcoach,  perfectionismecoach en loopbaancoach help ik je ook

  • bij stressgerelateerde vragen
  • om je perfectionisme aan te pakken
  • bij het leren stellen van je grenzen
  • om weer balans in je leven te krijgen
  • op zoek te gaan naar zingeving
  • je droomjob te vinden
  • meer assertief te leren zijn …

 

Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op via de contactpagina!


op dinsdag 21 mei om 19u30
-
MEC Staf Versluys te Bredene