Op maat van jouw behoeften ...

Tijdens een coachingtraject met mij, zet jij zelf je volgende stappen, met kennis van zaken, vanuit je zachte kracht. Want ik ga ervan uit dat jij het antwoord al hebt, of tenminste de resources om je antwoord te vinden. Ik help je door middel van vraagstelling om je bewustwording te vergroten, je antwoord te formuleren en actie te ondernemen!

Hoe gebeurt de coaching?

We doen eerst een online kennismakingsgesprek om jouw coachingvraag duidelijk te maken en om te zien of het klikt tussen ons. En dan start de eigenlijke coaching. De formule en het aantal sessies hangt telkens af van je vraag en je behoeften. Met andere woorden: elk coachingtraject is op maat, omdat elke coachee anders is.

Ik werk liefst online via virtuele en veilige coachingplatformen zoals ZOOM, Teams of Google Meet, maar je kan ook live bij mij terecht in mijn praktijk in Bredene.

Als jij graag al schrijvend gecoacht wilt worden, dan kan dat ook of we trekken de natuur in langs het strand, de duinen, de haven of de rustige buurten van Bredene: de natuur zit vol symbolen en metaforen die bijdragen aan jouw bewustwording!

Ik coach in het Nederlands, Frans en Engels.

Meester van je brein, meester van je leven

Don't believe the story in your head“Jij bent niet je gedachten.” Daar ben ik al langer van overtuigd.

Ons brein, onze grootste vriend is tevens ook onze grootste vijand. Als overblijfsel van ons oeroude overlevingsbrein is het constant op zijn hoede voor wat zou kunnen gebeuren. Ons brein vertelt ons niet louter verhalen maar zelfs leugens, waardoor we in negatieve emoties terecht komen en gegijzeld worden.

Wat zou je ervan zeggen om de kracht te hebben om dat brein te doen zwijgen? En om de positieve kant van je brein, het empathische, explorerende, innovatieve en activerende deel te versterken? Zodat je een tegenslag of uitdaging niet langer ziet als een gevaar maar als een kans, een opportuniteit … ja zelfs als een geschenk. Zodat jij je saboteurs (de stemmetjes in je hoofd ) het zwijgen oplegt, weer in je kracht komen te staan en je volledige potentieel kan benutten. Dat kan! Dankzij de “Positive Intelligence” aanpak die werd ontwikkeld dor Shirzad Chamine. Een aanpak die volledig gebaseerd is op neurowetenschappen en wetenschappelijk werd bewezen

Stress, burnout en perfectionisme de baas

Kamp jij met teveel spanning? Kan je de stress niet meer de baas? Ben je snel geprikkeld? Heb je het gevoel dat je jezelf niet meer bent? Ben je bang in een burn-out te verzeilen of zit je er al in? Maakt jouw perfectionisme jou het leven onmogelijk?

Dan is het hoog tijd voor coaching!

Als lid van de Vereniging voor Erkende stress en Burn-out coaches (VESB) en als perfectionismecoach, coach ik je graag

 • om je energie en je mentale vitaliteit terug te vinden
 • om je stressoren of stressbronnen te ontdekken, professioneel of privé
 • om je op een meer effectieve manier te leren omgaan met stress en emoties
 • om bepaalde vaardigheden aan te scherpen (zoals assertiviteit, communicatie, zelfvertrouwen, prioriteiten stellen, grenzen durven aangeven, …)
 • om opnieuw te integreren op de arbeisdmarkt en terugval te voorkomen.

Daarbij kan ook jouw perfectionisme aan bod komen. Je perfectionisme aanpakken betekent niet dat we het weggooien; wel om er op een gebalanceerde manier mee kan om te gaan; meer vanuit je voelen, je vrije keuzes en je willen i.p.v. vanuit je moeten.

Elk traject is maatwerk en we bekijken samen welke stappen we doorlopen en op welk ritme om jou verder te helpen!

Wil je zelf al weten hoe het gesteld is met je stress? Doe dan de ‘Burnout Assessment Tool’ (BAT) ontwikkeld door de KU Leuven en die het risico op een burn-out kan bepalen.

Klik dan hier om de vragenlijst in te vullen.
Opgelet: deze tool stelt geen diagnose (en dat zal ik ook niet doen); dat is de taak van je huisarts of de bedrijfsarts

Loopbaancoaching

Je spendeert heel wat uren aan je job die een groot deel van je leven bepaalt. En dan is het ook fijn dat je je goed in je vel voelt in die baan. Maar …

 • Zit je wel op de juiste plek?
 • Wat zijn je talenten en kernwaarden?
 • Worden je talenten voldoende geëxploiteerd?
 • Wat zijn je kwaliteiten en je valkuilen?
 • Verloopt de samenwerking met je collega’s of met je baas wat stroef?
 • Zijn er bepaalde vaardigheden die je zou willen aanscherpen (zoals communicatie, assertiviteit, zelfvertrouwen, …)
 • Heb je nog voldoende energie als je ‘s avonds thuiskomt of voel je je uitgeput?
 • Heb je een loopbaandroom maar weet je niet hoe die te concretiseren?
 • Wil of moet je een stapje terugzetten?
 • Of sta je voor een belangrijke promotie die je niet wilt missen?

Als je je herkent in een van deze vragen, dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou!

Wist je dat je onder bepaalde voorwaarden ook beroep kan doen op de loopbaancheques van de VDAB? Een laagdrempelige manier om gecoacht te worden rond je loopbaan.

Want je hoeft slechts 90 € te investeren voor 7 uur loopbaanbegeleiding. Ik maak zelf deel uit van het fijne team van loopbaancoaches van  het erkende loopbaanbegeleidingscentrum A-Lissome coaching (*), partner van de VDAB.
Alle details en de voorwaarden om hiervan gebruik te kunnen maken vind je op de site van A-Lissome.

Wil je al eens weten hoe het gesteld is met je loopbaan? Doe dan hier onze loopbaantest! Resultaat?

  * je krijgt een objectieve score

  * je krijgt een verlossend antwoord op al je vragen

  * je krijgt een aantal concrete verbetertips

 en … je hebt meteen concreet materiaal om mee aan de slag te gaan in onze coaching sessies!

Getriggerd?  Je bent slechts één klik verwijderd van onze gratis online loopbaantest https://www.a-lissome.be/loopbaantest

Ben je heel erg enthousiast en wil je meteen aan de slag?
Wil je meer weten?

Online programma Switch+Bounce Back

Wil je een verandering in je leven – professioneel of privé – een SWITCH dus, en wil je meteen zelf aan de slag, dan is er mijn online coachingtraject SWITCH+Bounce Back. Je kan ofwel helemaal alleen aan de slag met de formule ZAND. Of er is een meer exclusieve formule met extra begeleiding  PAREL. Ontdek beide formules hieronder!


Maak kennis met ZAND en PAREL

Past je vraag in het kader van loopbaancoaching?

Als je vraag kadert in het aanbod van loopbaancoaching (www.vdab.be), dan kan je betalen met de loopbaancheques van de VDAB! Ik maak deel uit van het fijne team van loopbaancoaches van A-Lissome coaching.(*)

Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op via de contactpagina!

Ik coach in het Nederlands, Frans en Engels.

(*) Loopbaancoaching met de loopbaancheques van de VDAB gebeurt altijd en uitsluitend in het Nederlands.


op dinsdag 21 mei om 19u30
-
MEC Staf Versluys te Bredene