Vaarwel zomer en vakantie!

Genieten van elk moment en elk seizoen!

Zondag 20 september: de laatste dag van de zomer. Een transitiemoment dat me – paradoxaal genoeg – blij maakt! 😍

Want morgen is het herfst en dat is een seizoen waarvan ik, die nochtans een zonnekind ben, echt kan genieten! Een festijn van mooie kleuren, van doordringende aardegeuren, frisse ochtenden, zelfs de regenachtige dagen waar het lekker binnenblijven is om een goed boek te lezen. Dat alles kan me bekoren… 🍂 🍂

Ik geniet vandaag al van die wat zwakkere zon, van die specifieke septembergeur die in de lucht hangt …

Voor mij is de herfst ook het symbool voor loslaten, van ballast achterlaten, van alles wat we niet meer nodig hebben. Een ideaal moment om ons wat naar binnen te keren, de voorbije periode te overzien. En dus ook te oogsten, te leren uit de ervaringen van de vorige maanden. Een beetje zoals de wijnboeren in de Provence die de vruchten van hun maandenlange werk plukken om dan de aarde te laten rusten … 🍇 🍇

Transitie van vakantie naar werk!

Deze zondag 20 september is ook de laatste dag van mijn vakantie . Mijn tweede joepiee! 😍

En ja, ik heb echt genoten van de vakantie, ondanks de Coronabeperkingen. Ik heb genoten van de zon, van het niets doen (alhoewel … dat blijft toch wel een moeilijke voor mij …😣), dus eerder van de dingen doen op mijn ritme, wat goede boeken lezen, wat tekenen, wat zwemmen, piepkleine dorpjes verkennen, de stilte van de natuur opzoeken, lekker eten, een glaasje rosé drinken op een dorpspleintje onder een plataan, … Het ideale vakantiekiekje, een echte reeks postkaarten!

Maar morgen is het mijn eerste werkdag en daar ben ik blij om.

Ooit was het anders

Ja … als kind en student vond ik deze periode ook fantastisch, dat nieuwe “schooljaar of academiejaar” dat begon. Dat vond ik fijn.

Later toen ik in de bank werkte, voelde ik dat het alsmaar moeilijker werd. Ik herinner me terugkeren uit vakantie met tranen, met dat gevoel dan “ik heb geen zin om morgen te gaan werken”, dat weeë gevoel in de buik op zondagavond, … Het me naar mijn werk slepen …

Momenten waarop ik droomde van iets anders, van een ander leven … maar niet durfde om die stap te zetten …

En dus bleef ik leven van vakantie naar vakantie, van weekend naar weekend …

Eerlijk gezegd? Dat is iets wat ik nooit meer heb gekend sinds ik zelfstandige ben.

Meer sereniteit en meer genieten van elk moment!

En dus, al is het vandaag zondag, het is voor mij ook al een beetje werkdag … om rustig in te lopen … om mijn planning van de volgende weken te maken met mijn #structuurjunkie planner …

Dat is mijn manier om straks sereen te beginnen aan een reeks boeiende werkweken:

  • Ik ga heel wat fijne cliënten terugzien om samen met hen te bekijken welke vooruitgang zij hebben gemaakt, welke nieuwe hindernissen eventueel op hun pad zijn gekomen en hen naar een level verder te helpen
  • Ik ga een aantal nieuwe coachingtrajecten opstarten wat ook altijd boeiend en best wel spannend is
  • Ik werd door een collega coach uitgenodigd om een podcast op te nemen rond “je hart volgen” en uit de gouden kooi stappen (meer daarover later)  
  • Een van mijn  opdrachtgevers vroeg me om een webinar te geven voor een 200-tal cliënten
  • Verder wil ik de laatste hand (handEN) leggen aan mijn “project” waarvan ik echt beloof dat ik jullie in de komende weken meer vertel
  • En nog zoveel meer …

Aan het roer van jouw leven?

En weet je wat zo fijn is?

Dat is dat ik dit alles zelf heb mogen kiezen!

Dat ik zelf beslist heb om aan het roer sta van mijn loopbaan en mijn leven te staan!

Wil jij ook dat gevoel kennen?

Wil jij ook de switch maken naar een ander leven?

Wil jij ook beter kunnen genieten van elk moment?

Maar durf je de stap niet te zetten?

Wil je er eerst eens over sparren met een neutrale gesprekspartner?

Dan ben je bij mij aan het goede adres!

Boek dan hier je gratis SWITCHgesprek!

en tot binnenkort …

We all have two lives, the second begins when we realize we only have one – Confucius

4 reacties op “Vaarwel zomer en vakantie!”

Daar gaat ze weer…met energie voor 100! Blijf het spijtig vinden dat ik niet tot je doelgroep behoor… maar ook zo weet je mij te stimuleren! Welkom thuis!

dank je wel voor je fijne reactie Annemie! Je zegt dat je niet rechtstreeks tot mijn doelgroep behoort, maar ik richt me wel naar iedereen die een of andere verandering in zijn/haar leven wil doorvoeren, al was het maar van mindset. Ik blijf je een straffe madam vinden en ben ook altijd blij om je Facebook posts te lezen en je mooie foto’s te zien! dus als ik iets voor je kan betekenen, laat maar weten! lieve groetjes xxx B (PS voor de FB lives is het nog een weekje wachten, tenzij ik ECHT teveel energie heb ….)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *