Een ontroerde coach

De coach die ik ben moet je iets bekennen …

Ik ben een tevreden coach …

En wil je ook weten waarom?

Omdat ik de afgelopen weken

 • weer zoveel mooie mensen heb mogen begeleiden
 • me verschillende keren heb laten raken door mijn cliënten
 • en dat ook heb gezegd … zonder uitleg … alleen “wat je zegt, raakt me!”  zoals een secure base coach betaamt.

Want een coach mag er dan wel naar streven om zo objectief mogelijk te zijn en zich af te schermen (de fameuze “white screen” uit ons jargon) …

Tegelijk ben je als coach ook maar een mens tegenover een andere mens, die soms iets zegt of doet dat diep resoneert binnenin …

 • een woord
 • een anekdote
 • een herinnering
 • een ervaring
 • een angst
 • een belemmerende overtuiging
 • een bewustwording
 • een concrete stap

Waar ik als coach getuige van mocht zijn:

 • de super busy en vooral nuchtere zakenman die beroep op me deed als coach omdat hij op zoek was naar efficiëntie en effectiviteit en die plotseling– met enige emotie – toegeeft dat hij wil stilstaan bij “waar ben ik mee bezig en waar wil ik naar toe”, en wat belangrijk is in zijn leven … (nu ja Corona zal daar wel een handje toegestoken hebben)
 • die andere directeur met wie ik van bij de eerste sessie een klik voel, waarmee ik als vrouw zoveel gemeenschappelijk heb en die op een heel open en kwetsbare manier haar verhaal en haar professionele en persoonlijke challenges met me deelt …
 • de dame in outplacement die al eerder schreef: “une heure avec BB comme coach et la vie redémarre », die al een tijdje vastzit in haar reflexie rond haar volgende stap en die plotseling haar “purpose” vond. Vandaag kreeg ik een enthousiaste mail waarin ze me haar voortgang  vertelt, de positieve vibes die ze rond zich verspreidt, het feit dat ze haar netwerk durft aanspreken, al opdrachten binnenhaalt voor ze aan haar job is begonnen, opportuniteiten naar zich toetrekt, …
 • de HR directeur die struggelt met perfectionisme en spanningsklachten, die me van bij de start van de sessie voorspelt dat ze in weerstand zal gaan, als ik “iets” zou aanraken, en die plots – in volle authenticiteit en vertrouwen – haar tranen de vrije loop laat …

en er waren nog zoveel andere mooie momenten de afgelopen weken en maanden  …

Herken je je in deze verhalen en wil jij ook beroep doen op mij als coach om zo’n mooi moment mee te maken? Neem dan contact met me op voor een gratis SWITCHgesprek!

Dankbaar om zoveel moois

En daarom …

omdat ik een bevoorrechte getuige mag zijn van de struggles, de angsten en de twijfels van mijn coachees,

omdat ik dat moment van bewustwording en inzicht bij hen mag waarnemen,  

omdat ik hen stappen vooruit zie maken,

en omdat ik ergens het gevoel heb dat ik mijn coachees op de een of andere manier ook kan inspireren …

daarom

ja daarom

ben ik een gelukkige coach en een gelukkige vrouw

en denk ik dat een van de mooiste beroepen heb die er zijn …

Uit de comfortzone

Wat een traject sinds juni 2017

3 jaar geleden nu

toen ik ontslag nam uit de gouden kooi

toen ik het deurtje achter me toetrok

en toch wel met enige angst “zelfstandige” werd …

Vandaag ben ik ook dankbaar

 • voor mijn professionele carrière en de ervaringen en de bagage die ik hier opdeed
 • voor de mensen die op mijn pad komen en die me kansen geven
 • voor de ontelbare cliënten die naar me toe komen
 • voor de fijne opdrachtgevers die hun weg naar me vinden en me boeiende projecten geven

You know? Life is good …

Bounce Back Coaching jouw coach in Bredene
Bounce Back Coaching – jouw coach in Bredene en Strombeek

PS – Denk je er ook soms aan om je gouden kooi te verlaten en ben je op zoek naar een loopbaancoach om je hierin te challengen en te ondersteunen? Neem dan een kijkje op de site van A-Lissome Coaching en Training, het erkende loopbaancentrum waarmee ik samenwerk.

2 reacties op “Een ontroerde coach”

Inderdaad je live berichten zijn heel inspirerend en ik probeer er zoveel als mogelijk mee aan de slag te gaan. Genoeg gedacht… een oplossing zoeken is nu mijn trigger! Dank U!

dank je voor je reactie Inge! jij lijkt wel ergens voor een transitie te staan! als je een klankbord nodig hebt, laat maar weten! succes ermee alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *