Maak werk van je goede voornemens en maak kans op een gesigneerd boek!

We naderen zo stilaan het einde van het jaar… Het is weer tijd om te reflecteren én vooruit te kijken; om de balans op te maken en nieuwe goede voornemens te formuleren.
Omdat die «goede voornemens » meestal na twee weken al vergeten zijn, maakte ik vorig jaar voor de eerste keer een vision board.
Dit zijn enkele highlights van mijn balans:
change: in 2017 deed ik de stap van loontrekkende naar zelfstandige
mensen begeleiden: daar ben ik volop mee bezig tijdens mijn coachingsessies
schrijven: het is nog geennieuw boek geworden, maar ik schrijf heel wat voor mijn social media (artikels, blogs, …) … en dat boek … ja dat komt er ooit wel eens van
meer naar buiten: daar heb ik voor gezorgd
mijn coachingruimte: die is er gekomen
– 2 aandachtspunten: gezondheid (je weet wel die kilootjes die eraf zouden “mogen”) en familie, dat zijn twee punten die ik terug opneem 2018 ….
Ik ga dit jaar weer aan de slag met een vision board tijdens de Kerstperiode, meteen een leuk creatief moment! En ik schrijf een brief aan mezelf (met pen en papier) die ik eind volgend jaar ga herlezen!
Doe jij mee? Als je je vision board met mij deelt, maak je kans op een prijs! Stuur me dan een mail met attachment op brigitte.ballings@hotmail.be of post hem onder deze blog. Op 6 januari (Driekoningen) loot ik er de meest inspirerende of creatieve vision board uit. De winnaar krijgt van mij een gesigneerd exemplaar van mijn boek “Een stap terug? Ik denk er niet aan!”. Doe je mee? 
Hieronder enkele tips die je op weg helpen naar je vision board en naar je brief!

 • Vision board

Een vision board laat je toe je in de toekomst te projecteren. Het krachtige aan deze oefening is dat beelden zoveel meer zeggen dan woorden en je scherper laten zien wat je wil bereiken.
Wat heb je nodig? een groot vel papier (posterformaat), schaar, lijm, kleurstiften, een leuke pen, een stapeltje tijdschriften en kranten (of laptop en printer), tijd en een fijne plek voor jezelf!
Stel jezelf een aantal vragen en schrijf de antwoorden op: “wat wil ik bereiken in mijn leven?”, “wie ben ik?”, “waar wil ik zijn?”, “wie is erbij?”, “wat doe ik?”, … Eens je weet wat je wil bereiken, kan je beter bepalen waar je je aandacht volgend jaar op zal richten. Schrijf alle dromen die rechtstreeks uit je hart komen op en denk vooral niet teveel na. Geen censuur en geen beperkingen. Vertaal die dromen in concrete doelstellingen en formuleer ze positief.
Ga dan op zoek in je tijdschriften of via Pinterest naar inspirerende plaatjes, woorden, zinnen, symbolen en plak alles op het grote vel (of doe het digitaal). Je kan het vel ook indelen in een aantal domeinen (persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, relaties, succes, hobby’s, …). Schrijf er je doelstellingen bij. Gebruik kleurstiften. Laat je creativiteit zegevieren!
Neem afstand en bekijk je vision board. Wat doet dit met je? Voel je het kriebelen? Voel je de positieve energie stromen?
Plaats je vision board daarna op een plaats waar je er regelmatig naar kan kijken. Maak er eventueel een foto van en plaats die als achtergrond op je telefoon of laptop. Laat je inspireren door wat je ziet. Geniet van je kunstwerk! En leef je dromen!

 • Brief aan jezelf

Hoe lang is het geleden dat je nog eens pen en papier nam en een brief schreef? Juist ja … een tijdje geleden.
En een brief aan jezelf? Wellicht nooit?
Wel dan nodig ik je uit om wat tijd voor jezelf te nemen, ergens rustig te gaan zitten en dat mooie vel papier en die mooie vulpen te nemen, je weet wel die vulpen die je bewaart voor de grote gelegenheden ;-)!
De voordelen van een brief schrijven:

 • Schrijven heeft een helende werking
 • Terwijl je schrijft ben je in het hier en nu, helemaal gefocust, je staat even stil, met volle aandacht (dus eigenlijk mediteer je een beetje)
 • Wanneer je schrijft laat je een beetje los; je geraakt in flow; je gaat haast automatisch schrijven
 • Je kan creatief aan de slag met woorden

Wees ook lief en dankbaar voor jezelf in je brief!

 • Kijk even terug naar wat je in 2017 realiseerde en feliciteer je hiervoor; wees bewust van je realisaties en wees trots op jezlef ; wat je kon in 2017 kan je zeker opnieuw ; moedig jezelf aan; wees mild !

Je kan verschillende thema’s kiezen voor je brief:

 • Wat wens je jezelf toe in 2018?
 • Wat heb je vorig jaar gerealiseerd en waar ben je trots op?
 • Wat heb je vorig jaar geleerd?
 • Waar pieker je over?
 • Wat waren je inspiratiebronnen vorig jaar?

Je kan de thema’s ook combineren of er een uitkiezen.
Ik ga persoonlijk voor het thema “Wat wens ik mezelf toe in 2018?” …. Ik leg de brief ergens en open hem in de loop van de volgende Kerstvakantie ….
Spannend niet? Doe je ook mee?
Ik wens je veel creatief plezier!
 
IMG_2704.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *