We hebben het vermogen om de toekomst te creëren die we wensen … (*)

Na mijn ervaring met demotie had ik twee opties: bij de pakken blijven zitten en klagen over mijn lot (waarom moet mij dit overkomen?, dit is niet fair!, …) of het allemaal bekijken met een positieve ingesteldheid, focussend op de mogelijkheden, en niet langer op de beperkingen. Misschien kon er uit die negatieve ervaring wel iets moois komen?
Het allerbelangrijkste was het besef dat ik zelf de regie over mijn leven en dus mijn loopbaan kon nemen. Iets wat ik voordien eigenlijk nooit had gedaan. Niet langer ageren vanuit machteloosheid, vanuit aangeleerde hulpeloosheid of gelatenheid, maar vanuit wilskracht, vanuit innerlijke zachte kracht, vanuit passie.
Na een periode van introspectie kwam ik uit bij mijn innerlijk kompas (Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?) dat me voortaan zou leiden naar mijn doelbewuste keuzes. Ik (her)ontdekte mijn passies: een boek schrijven, de weg opgaan naar professioneel coachen, mensen inspireren.
Ondertussen heb ik – naast een boeiende “vaste” job – mijn eerste coachingsessies gedaan en daar ben ik best wel tevreden over. Nieuwe inzichten zien ontstaan bij mijn coachees (“daar had ik nog nooit over nagedacht; dat patroon had ik nog nooit opgemerkt, maar nu je het zegt, inderdaad …; die vraag heb ik me nooit gesteld, …)”.  Mijn coachees zien evolueren, ze zien groeien.  Wat een mooie job!
Er was ook dat andere hoogtepunt van het jaar: mijn signeersessies op de boekenbeurs van Antwerpen. Ik laat je via enkele foto’s hieronder meegenieten van dat bijzondere moment. Vooral de mooie ontmoetingen zullen me bijblijven: de directrice van een school die langskomt en me zegt “ik heb uw boek gelezen tijdens de vakantie! Heel erg inspirerend”, een vrouw die de achterflap leest en dan haar echtgenoot gaat halen “dit is iets voor jou”, de vrienden die langskomen omdat ze dat moment niet willen missen, de warme sfeer tussen de auteurs onderling, de omkadering door mijn uitgever, de leuke reacties op Facebook …
En zeggen dat ik pas ben beginnen schrijven in oktober 2015 – een goed jaar geleden. Eén jaar dat mijn leven helemaal veranderde. Ik voel dankbaarheid naar alle mensen die me hebben geholpen en gesteund, maar ook naar mezelf omdat ik me dit heb gegund, omdat ik in mezelf heb geloofd, …
Ja, we hebben altijd de keuze ons eigen lot te bepalen. Ook jij! Als je daar voor open staat, als je de dingen bekijkt met een positieve mind’s eye. Want alles waar je aandacht naar uitgaat, groeit!
Wil jij ook de regie nemen over je leven en je loopbaan? Heb jij ook een droom die je zou willen verwezenlijken? Weet je niet goed hoe je dit kan aanpakken?
Dan is loopbaancoaching misschien iets voor jou. En dat kan zelfs voor een interessante prijs via de loopbaancheques van de VDAB.  Samen met het team van A-Lissome coaching, helpen we je graag verder (http://www.a-lissome.be/over-ons). Je mag me ook altijd contacteren via deze site of via e-mail brigitte.ballings@hotmail.be.
Ik help je graag verder in je zoektocht naar je eigen pad ….

Besteed 80% van je tijd aan het focussen op de kansen van morgen ipv op de problemen van gisteren

(Eleanor Rosevelt)

(*) uit het boek “Laat je niet gijzelen” van George Kohlrieser, Witsand Uitgevers, 2016
img_4276

Enregistrer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *