De dag waarop ik begreep wat mijn eigen pad was …

Vandaag 15 september 2016 gaf ik een eerste “officiële lezing” naar aanleiding van mijn boek “Een stap terug? Ik denk er niet aan!”. Dat was op de INCOSE conferentie (International conference for sustainable employability). Het gaf me een fantastisch gevoel. Mijn verhaal brengen op een authentieke en kwetsbare manier, de connectie met het publiek, de respons uit de zaal, …
En ik moest terugdenken aan de afgelopen maanden en jaren. Wie had vier jaar geleden kunnen voorspellen dat ik een boek zou geschreven en gepubliceerd hebben, dat ik lezingen zou geven, dat ik een coaching opleiding zou volgen, kortom dat ik mijn loopbaan en mijn leven in handen zou nemen en mijn eigen pad zou volgen?
Ik alvast niet; en daarom was dat duwtje in de rug, dat duwtje “de ladder omlaag” zo belangrijk voor mij (dank je Ann!).
Iemand uit het publiek vroeg me wanneer ik in dit proces een “ahah” gevoel heb gehad, wanneer ik besefte wat mijn eigen pad was. Had ik wel zo één moment gehad? Op één bepaalde dag?
Ik zag eerder verschillende momenten:

  • Toen mijn manager, die niet alleen mijn manager was, maar ook mijn “career enabler”, mij twee projecten toekende die helemaal in lijn lagen met mijn interesses en waarin ik mijn sterke punten kon uitspelen
  • Na afloop van een kortlopende coaching waar ik mijn favoriete vaardigheden, waarden en beroepen kon oplijsten (dank je Katrin van Passion for Work). Een van mijn favoriete beroepen was “storytelling remotie en employability” …. net wat ik vandaag deed …

img_3611

  • En dan was er ook de dag dat ik samen met mijn coach Bart een antwoord vond op de aartsmoeilijke vraag: Wie ben ik? Wat is mijn missie?

En die missie is duidelijk “inspireren, mensen verder helpen op hun groeipad”. Dat deed ik blijkbaar vandaag, als ik naar de reacties van het publiek luister; en dat zou ik graag ook willen blijven doen: via lezingen, via deze blog, via mijn coachings.
Heb jij ondertussen ook je pad gevonden? Bravo! Misschien heb je je pad wel gevonden, maar durf je het nog niet helemaal te volgen omdat je bang bent voor de consequenties? Misschien hoeft het volgen van je pad ook niet zo drastisch te zijn. In een volgende blog gaan we dieper in op “keuzes maken” en de “angst” die daarrond heerst.
En  vergeet ondertussen vooral niet

We all have two lives, the second begins when we realize we only have one (Confucius)

 

Enregistrer
Enregistrer

2 reacties op “De dag waarop ik begreep wat mijn eigen pad was …”

Alweer vind ik een sterke connectie met jouw verhaal Brigitte. Wist je dat mijn missie is: mensen gelukkiger maken door hen te faciliteren in hun persoonlijke groei? Veel succes met al wat je onderneemt. En ‘building the bridge while walking on it’ lijkt me een gepaste quote om te sluiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *