De vakantie is gedaan …. Ben jij tot nieuwe inzichten gekomen?

Heb jij ook zo genoten van de vakantie? Van het ontdekken van nieuwe landschappen en nieuwe activiteiten? Heb je misschien vertrouwde omgevingen of oude passies herontdekt? En vooral, heb jij de tijd genomen om even stil te staan? Om te genieten van het zalige nietsdoen? En … ben jij tot nieuwe inzichten gekomen?
Wat mij betreft, ik ben op vakantie vertrokken met een wat zenuwachtig gevoel. Vanaf september zou het druk worden: mijn agenda liep vol met lezingen, events, contacten, … Ik heb dan ook lang getwijfeld of ik mijn laptop en al mijn documenten mee op reis zou nemen, voor het geval als …. Ik ging naar de bergen, dus daar is het weer af en toe wat minder …. En bij slecht weer zou ik wat kunnen werken, mij “vooruitzetten”. Ik besliste op het laatste moment om alles mee te nemen. Niet verstandig? Toch wel! Ik voelde me er goed en rustig bij en kon zelf beslissen wat ik ermee deed. En dat was … niets.
Want ik had zo’n fijne tijd daarboven in de bergen. Ik heb genoten van “de weg”. Ik heb mijn grenzen  verlegd maar ook op tijd stop gezegd als de inspanning mij niet de moeite waard leek of boven mijn krachten lag. Ik heb genoten van alle kleine momenten van elke dag: gewekt worden door het geluid van de koeienbellen, het inademen van de pure Alpenlucht, de ontmoeting met een kudde Haflingers in vrijheid of met een schuwe marmot, de eerste sneeuwvlokjes op 2200 meter,  …. Dat heet dan gelukkig zijn ….
Ik overliep ook de afgelopen maanden: ik stond stil bij alles wat me is overkomen: de rollercoaster aan emoties, van een immens gevoel van gelukzaligheid bij het verschijnen van mijn boek tot het grootste verdriet dat me kon overkomen bij het overlijden van mijn mama. En ik maakte de balans op van wat me de laatste tijd energie had gegeven, van hoe ik mijn sterke punten had kunnen inzetten en hoe congruent ik bezig was met mijn eigen missie. En de balans is meer dan positief … alle puzzelstukjes vallen samen. En dat geeft me zoveel energie.  Ik besef dat ik gelukkig ben met de keuzes die ik de laatste tijd heb gemaakt: geluk in plaats van status!
En jij, hoe staat het met jouw balans? Heb jij ondertussen een beter zicht op wie je bent, wat je energie geeft en wat je motiveert? Besef jij ook dat het tijd is om je eigen pad te volgen? Misschien heeft het lezen van mijn boek “Een stap terug? Ik denk er niet aan!” je nieuwe inzichten gegeven. Als dat zo is, dan hoor ik het graag van je. Deel je ervaring hier! Of contacteer me zodat we samen verder jouw pad kunnen verkennen …
Tot slot nog twee geschenken! Een quote die een perfecte synthese is van mijn eigen filosofie:

Je rêve que chacun puisse prendre la mesure de ses talents et la responsabilité de son bonheur. Car il n’est rien de plus important que de vivre une vie à la hauteur de ses rêves d’enfant

(Raphaelle Giordano, Ta deuxième vie commence quand tu comprends que tu n’en as qu’une)

en enkele foto’s zodat je kan meegenieten van al het moois dat ik daarboven heb gezien …

 

2 reacties op “De vakantie is gedaan …. Ben jij tot nieuwe inzichten gekomen?”

Bedankt voor je mooie tekst en prachtige quote en foto’s Brigitte!!
Mijn oprecht meeleven met het verlies van je mama¦
Liefs,
Wouter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *