Switch your career Switch your life (1)

Vandaag start ik een nieuwe reeks posts waarbij ik telkens een coachee in de kijker zet die een loopbaanswitch of zelfs een levensswitch heeft gerealiseerd.

De eerste cliënte die in de kijker wil zetten is Olivia. Werkzaam in de financiële sector en sinds enkele dagen “barista” in bijberoep…

En nu al enthousiast aan de slag met haar mobiele koffiefoodtruck. Heerlijke koffiespecialiteiten en huisgemaakte gebakjes.

Olivia de enthousiaste barista

Vertel eens wie je bent …

Ik ben Olivia Galle,  41 jaar uit Zemst.

Welke SWITCH heb jij gerealiseerd in je leven?

Ik ben de trotse eigenaar van een mobiele koffiebar.

Wat is de trigger geweest die alles in gang heeft gestoken?

Mijn burn-out.

Ik voelde dat ik geen voldoening haalde uit mijn job. Nadat ik enkele maanden terug aan het werk was, werd ik gecontacteerd door een ander bedrijf met de vraag of ik interesse had in een openstaande vacature. Na veel wikken en wegen heb ik de stap gezet en kan ik zeggen dat ik enige rust heb kunnen terugvinden.

Toch bleef ik spelen met het idee om een koffiebar met huisgemaakt gebak te openen. Ik  vond de overstap naar een horecazaak iets te groot en vond het aangenamer om het als een stappenplan aan te pakken. Ik zou klein beginnen en het idee van de mobiele koffiebar was geboren.

In 2023 begon ik aan verschillende opleidingen en merkte dat ik daar veel energie uit haalde. Ik was meer en meer overtuigd dat ik wou ondernemen.

Hoe heb je het aangepakt?

Eerst heb ik het idee laten rijpen in mijn hoofd. Laten we zeggen dat de grootste voorbereiding zeer ‘stilletjes’ is verlopen. Het zat allemaal in mijn hoofd. Ik was niet klaar om hierover te spreken want het boezemde me angst in.  

Nadat ik erover sprak met mijn gezin, familie en vrienden, bleek dat ze achter het idee stonden wat een boost gaf.

Ik heb mij dan ingeschreven in een opleiding die mij de basis gaf tot ondernemen. Het is in deze opleiding dat ik voor het 1st mijn ideeën deelde en mijn onderneming voorstelde. Ik was doodsbang dat andere me zouden ‘uitlachen’ maar het was net het tegengestelde.

Na het traject bleek dat mijn project groen licht kreeg om op te starten.

Intussentijd was ik begonnen aan de nodige opleidingen om mij om te scholen tot barista. Ik kan vandaag met trots zeggen dat ik mijn diploma behaald heb.

Mijn moto in heel dit traject was ‘eat a frog’.. ik keek niet naar het geheel maar stelde tussendoelstellingen op zodat ik rust in mijn hoofd had. Dit werd ook duidelijk meegedeeld aan mijn omgeving zodat ik mijn grenzen kon afbakenen.

Hoe lang heeft het geduurd tussen het “triggermoment” en het moment dat je de stap hebt gezet?

Het heeft 3 jaar geduurd vooraleer ik de stap heb durven zetten.

Wat was je grootste uitdaging/angst?

Al weet ik dat het een verkeerd woord is maar mijn grootste angst is ‘falen’. Mijn grootste uitdaging is gewoon ‘mezelf’. Het kleine (?) duiveltje ‘Perfect’ dat ik soms moet doen zwijgen, want als hij het overneemt, dan kan ik zo aan mezelf twijfelen dat het verlammend werkt en ik me een ‘imposter’ voel.

Het blijven werkpunten. Maar wetend van waar ik kom en waar ik nu sta, kan ik mezelf ook een schouderklopje geven voor het reeds afgelegde traject.

Hoe heeft onze coaching je geholpen?

Toen ik mezelf verloor in deze burn-out, twijfelde ik aan alles vooral mijn buikgevoel. Tijdens de coaching ben ik veel te weten gekomen over mezelf. Ik heb demonen in de ogen gekeken en heb deze aangepakt, in kleine stapjes. Dat had ik nooit durven en kunnen doen zonder coaching.

Tijdens de coaching, maar vooral na de coaching, stond ik stil bij wat ik wilde en wie ik ben. Daar hebben we een mooie quote voor gevonden, waar ik nog steeds naar teruggrijp in moeilijke momenten.

Na de coaching is het traject uiteraard nog niet gedaan. Ik moet nog steeds grenzen trekken, noch steeds mezelf tot halt roepen om niet in overdrive te gaan.. maar met de tools en tijd wordt het gemakkelijker omdat ik mijn gedrag, mijn denkwijze herken.

Tot vandaag helpt de coaching nog altijd en ben ik zo dankbaar dat Brigitte mij hierdoor geholpen heeft. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder de coaching niet zou staan waar ik vandaag sta.

Welke boodschap wil je geven aan mensen die een SWITCH overwegen?

Ik durf te stellen:

  1. Pak het aan hoe het voor jou aanvoelt en laat je niet ‘ompraten’ door anderen omdat zij het anders zouden doen.
  2. Doe het vooral voor jezelf en stel grenzen, deadlines zijn niet nodig.
  3. HET BELANGRIJKSTE: Wees lief en eerlijk met jezelf. Start je project door dicht bij jezelf te blijven en wat je ook doe wees trots op wat je doet.

Zo doe ik het 😊

Ontdek alvast Liv’s “smakelijke” website

https://livsbarista.wixsite.com/liv-s-barista

Wil je Olivia boeken voor een event? Dat kan via deze link.

https://livsbarista.wixsite.com/liv-s-barista/contact


Kom nu al elke zaterdag van maart haar heerlijke creaties proeven op de markt van Vilvoorde! 

Heb jij zoals Olivia ook een droom?  Wil jij je leven “switchen”? Je droom realiseren? Zet dan vandaag de eerste stap en boek dan hier meteen je kennismakingsgesprek met mij in zodat we samen op stap kunnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *