Over de noodzaak van doseren …

Hoe een wandeling in Oostenrijk mij deed stilstaan (🙃) bij de noodzaak van doseren, proactief voorbereiden en alterneren.

13 augustus niet mijn beste foto … en niet mijn beste moment ;-((!
veel beter op 19 augustus …. ;-)!
Mijn Oostenrijkse ervaring met doseren!

Één week zit er tussen deze twee foto’s. De uitgeputte versie van mezelf en de “happy zen one” …

Twee keer dezelfde wandeling … 12 kilometer … 6 naar omhoog en 6 naar beneden, goed voor 640 hoogtemeters.

De eerste keer op dag 2 van onze vakantie, met volle moed, want volgens mijn man was het “een gemakkelijke” … en ik vertrouwde op hem en op mijn vage herinnering van twee jaar geleden.

En inderdaad eerst een anderhalve  gemakkelijke vlakke kilometer die ik deed aan mijn Belgisch tempo van  6 kilometer per uur. Easy …

En toen … toen kwam de onaflatende helling – met een stijgingspecentage rond de 10 % schat ik in …

En na de twee eerste bochten was ik uitgeteld. Ik die het gewoon ben om lange afstanden te stappen. En ondanks enkele klootjes minder. Ik dacht dat ik er nooit zou geraken, dat ik erbij zou neervallen … Maar ik geraakte er … en gelukkig maar, want wat een fabuleus zicht … maar aan welke prijs …

zou ze daarachter ergens zijn?
eindelijk in zicht na een laatste stevige klim

Een week later deden we dezelfde wandeling … met alle gemak van de wereld … Ik kon mezelf niet meer inbeelden dat ik zo had afgezien enkele dagen geleden.

grandioos zicht vanuit de Amberger Hutte
Mijn lessons learned

Ik leerde uit deze ervaring drie lessen die ik graag met jullie deel en die  zeker ook van toepassing zijn voor mijn coachees die langzaam maar zeker uit hun burn-out komen en binnenkort weer aan de slag gaan of gegaan zijn.

Les 1 – DOSEER JE ENERGIE

In mijn geval: doe die eerste anderhalve kilometer op een normaal ritme van 4km/uur …. zo warm je stilaan je spieren op en behoud je je energie….

Bij werkhervatting: start niet als een bezetene, je staat aan de start van een langdurige inspanning, een  marathon, niet voor een sprint. Doseer dus je energie. Probeer nog niet 100% van jezelf te geven. Begin desnoods deeltijds. Bepaal goed hoeveel energie je hebt en waaraan je die wilt uitgeven. Meteen een urenlange meeting zonder pauzes? Hoeveel van je energiekapitaal gaat dit opgebruiken? En wat daarna?

Een aanrader in dit verband is het boek van Anne Evrard, 50 lepeltjes energie per dag

Les 2 – BEREID JE GOED VOOR

Afgaan op een vage herinnering of het enthousiasme van mijn man, was een vergissing. Toen ik de wandeling de tweede keer deed, besefte ik dat er meer vlakke stukken waren dan ik de eerste keer beseft had. Maar dat was omdat ik al een vorige ervaring had en de wandeling goed had gevisualiseerd.

Voor een werkhervatting, kan je proactief al goed je dagen indelen: hoeveel uren me-time wil je besteden, hoeveel uren gemoedelijke en energiegevende connectie met anderen, en hoeveel uren wil je werken? wanneer ga je dat doen? welke momenten  wil je voor jezelf vrij houden? wat is onderhandelbaar en niet?

Wil je hier meer info over? Lees dan mijn blog “Staat jouw piramide op haar kop”?

Les 3 – BLIJF INSPANNING EN ONTSPANNING AFWISSELEN

Wij deden de wandeling de tweede dag omdat we op dag één een soortgelijke wandeling deden (zelfde afstand, zelfde stijgingspercentage) en dat ons dat “een fluitje van en cent leek”. Dus deden we op dag 2 eenzelfde inspanning, maar misschien hadden we op dag 2 een meer rustige wandeling moeten doen. M.a.w. inspanning alterneren met inspanning.

Ook bij werkhervatting is dit mijn belangrijkste tip:  plan doelbewust momenten waarin je je batterijen oplaadt, momenten die je energie geven, leuke momenten of momenten die je rust brengen.

En houd het beeld van mijn wandeltocht (of de jouwe misschien of jouw volgende marathon) voor ogen als je weer het werk hervat!

Één reactie op “Over de noodzaak van doseren …”

Dag Brigitte! Hoe pak je de werkhervatting aan als je niet de optie hebt om deeltijds te starten (ben statutair bediende bij de overheid, en dan kan ik niet 50-50 werk-ziek werken…) Bovendien heb doe ik loketwerk waar de mensen online afspraken inboeken via een teamsysteem, dus waar ik zelf geen invloed op heb… Ik zie er nu al tegenop als ik nadenk over het moment van de werkhervatting! Heb jij misschien in deze context een tip die me van dienst kan zijn om niet 100% vanaf het eerste uur te moeten geven? Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *