Een kippenvel momentje

Ik ben ontroerd!

Maar ook zo trots op de coachee die me vandaag deze testimonial opstuurde.

Hoe ze na een burnoutcoaching bij mij terecht kwam om aan haar loopbaan te werken. Hoe ze haar droom – die zo ver weg leek – aan het realiseren is. Het pad dat ze bewandeld heeft …

Ik nodig je uit om jaar kwetsbare verhaal te lezen …

“13/09/2018 De dag dat het helemaal niet meer ging. Ik geraakte nauwelijks nog van mijn keukenstoel en sleepte me al heel de week naar mijn werk, ik kon niet meer maar bleef vechten en mezelf moed inspreken, dus ook die dag. Met tranen in mijn ogen kroop ik op mijn fiets….

Ik ging mijn bureau binnen en even later kwam mijn collega langs, ik barstte uit in tranen…. Zij overtuigde me dat ik vandaag nog een afspraak moest maken bij mijn huisarts en langsgaan bij de ambtenaar preventie en welzijn op het werk. Met de moed der wanhoop ging ik ’s avonds langs bij de dokter, ik kon amper een woord uitbrengen, zat heel de tijd te huilen, ik was doodop. Burn-out, het woord dat ik allang in mijn hoofd had maar er niet wilde aan toegeven. Toch ik niet?

Twee maanden heeft het geduurd voor ik aan mezelf kon toegeven dat het echt niet meer lukte, voor ik het werk helemaal kon loslaten… De belangrijkste stap in mijn genezingsproces, een noodzakelijke eerste stap!
De eerste weken kon ik enkel slapen en rusten, ik was totaal leeg. De enkele stappen naar mijn brievenbus om de post te legen, kostten mij zoveel energie dat ik moest bekomen… Naar de bakker gaan, eten klaarmaken, het was er allemaal teveel aan….

Na die eerste weken van rust, had ik door dat ik er alleen niet zou bovenop komen. Ik ging langs bij een burn-outcoach. Ik had veel deugd van die gesprekken, het gaf me terug wat inzicht in mezelf.

En toch …

Ik worstelde nog steeds met de vraag of ik eigenlijk nog terug wilde naar mijn huidig werk. Is dit wat ik de rest van mijn loopbaan wil blijven doen? Als ik iets anders wil, wat kan ik dan doen? Ik ben van opleiding ‘bachelor in de orthopedagogie’, ik voelde me hierin zo beperkt. Ik dacht weinig mogelijkheden te hebben op de arbeidsmarkt met dit diploma. Drie jaar geleden was ik gestopt met werken als opvoedster, het onregelmatige uurrooster met zijn weekends en nachten zag ik niet meer zitten. Het was voor mij niet meer te combineren met mijn privé en sociale leven.
Wat kon ik dan wel doen? Toen ik destijds ander werk zocht, werd ik al geconfronteerd met de “beperktheden” van mijn diploma.

En wat met mijn droom van B&B-uitbater, een droom die ik al jaren koester? Vorig jaar hadden mijn partner en ik beslist dat we na zijn pensioen (over 6 jaar) naar het buitenland zouden trekken en daar iets opstarten.
Maar ik voelde me steeds meer en meer ongelukkig, ik wist het niet meer. Ik had het gevoel op een schakelmoment te zitten . Hoe kon ik hier uitgeraken?

Via Facebook zag ik een advertentie passeren over loopbaancoaching bij A-Lissome Coaching & Training. Brigitte Ballings gaf een infosessie hier bij mij in de buurt. Ik schreef me in. Ik dacht dat dit misschien wel iets kon zijn voor mij. “Eens gaan horen kon geen kwaad” dacht ik.

Die infosessie was een schot in de roos! Het aanbod sprak me enorm aan, ik voelde meteen ook een klik met deze dame. Heel enthousiast kwam ik terug thuis en vertelde mijn partner dat dit was wat ik nu nodig had.

In januari 2019 mocht ik langsgaan voor mijn eerste sessie. Brigitte gaf me terug inzicht in mezelf, in de waarden en normen die ik belangrijk vind in mijn werk. Ze leerde me ook terug zicht te krijgen op mijn talenten, interesses en passies, de dingen waar ik energie van krijg en voldoening uithaal. De droom van een B&B kwam meermaals terug naar boven en het verlangen om daar nu iets mee te doen werd alsmaar sterker.

Toen ik haar vertelde dat ik een opleiding had gezien voor uitbater kleinschalige logies maar dat die eigenlijk al 2 weken bezig was, gaf ze mij dat duwtje dat ik nodig had om contact op te nemen met het opleidingscentrum met de vraag of ik alsnog zou kunnen aansluiten. En ja hoor, dit kon! Ik was zo blij , dit was het duwtje dat ik nodig had om mijn leven een andere richting te geven. Ik ben haar daar nog zo dankbaar voor! Eens gestart met de opleiding, voelde ik ‘dit is wat ik wil doen’.

En nu, enkele maanden later, heb ik een pand gevonden waar ik mijn droom zal kunnen realiseren. Over enkele maanden verhuizen we en tegen volgende zomer hopen we onze eerste gasten te kunnen verwelkomen.

Deze week ben ik ook progressief herstart op mijn huidig werk. Omdat ik andere toekomstplannen heb en hopelijk over een paar jaar zal kunnen leven van mijn passie (voor mensen zorgen, hen verwennen, inrichten en decoreren, lekker eten maken,…) keer ik tijdelijk terug maar met een heel andere ingesteldheid dan voor ik volledig uitviel. Het geeft me een heel andere boost en energie .

Het traject loopbaancoaching bij Brigitte Ballings is voor mij een verademing geweest. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet! Het heeft me zoveel kracht gegeven !!!!”

Ja ik moest een traantje wegpinken bij het lezen van deze – bovendien goed geschreven – tekst! Want daar doe ik het voor. Coachees in hun kracht zetten, hen het vertrouwen geven om de volgende stap te nemen, hen dat duwtje in de rug te geven als ze aarzelen.

En ik ben echt benieuwd naar die B&B! Ik zie de officiële opening al zo voor mijn ogen!

Heb jij ook zin gekregen om een dergelijke ervaring te beleven?

Dan geef ik je nu al afspraak voor het webinar dat ik – samen met collega Ulrike Hanig – op dinsdag 25 juni om 20 uur geef over “Hoe geef ik mijn loopbaan een nieuwe wending?”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *