Over kwetsbaarheid, moed en verbinding

[wpvideo nFNaCKFJ]

Kwetsbaarheid begint met moed. Moed om er te zijn en jezelf te laten zien (Brené Brown)

 
Een boek schrijven is niet alleen een kwestie van schrijven of van discipline. Een boek schrijven vraagt ook dat je naar buiten komt met je verhaal, dat je je kwetsbaar opstelt. En zeker als je een verhaal schrijft over een taboe-onderwerp, zoals een stap terugzetten in je loopbaan. Aan de hele wereld (misschien een beetje onbescheiden van mij ;-)! ) tonen wat je hebt meegemaakt, hoe je in de arena werd gegooid, hoe je daar lag als een bokser – KO in de ring, onderwerp van spot, minachting, medelijden, of misschien zelfs leedvermaak.
En als je boek er dan is, dan dien je het te promoten! Nog een keer uit de comfortzone!
Op dinsdag 24 mei was het zover: de boekvoorstelling van mijn eerste boek. Ik keek er ongelooflijk naar uit. Eindelijk zou ik “mijn boek” zien (mijn uitgever had voor wat suspens gezorgd ;-)!) en voor de eerste keer officieel spreken over mijn boek voor een 70-tal mensen.
Ik was heel erg ontroerd, niet alleen door de grote opkomst maar ook omdat ik eindelijk mijn grootste kinderdroom had gerealiseerd: een boek schrijven. Ik voelde ook trots, omdat ik in de voetsporen liep van mijn overgrootvader (Jaak-Pieter Ballings, een populaire Vlaamse toneelschrijver van het begin van de 20ste eeuw).
Maar ik was vooral gelukkig! Niet alleen omdat ik zo warm omringd was door familie, vrienden en collega’s van binnen en buiten het bedrijf. Maar ook omdat ik, toen ik daar vooraan stond, nogmaals voelde hoe alle stukjes van de puzzel in mijn leven en mijn loopbaan naadloos in elkaar vallen. Congruentie en harmonie!
In mijn boek “Een stap terug? Ik denk er niet aan!” spreek ik dikwijls over het belang van verbinding om moeilijke momenten te overkomen. Maar ook dinsdag voelde ik de kracht van verbinding, van authenticiteit en van kwetsbaarheid.
Ik laat je meegenieten dankzij enkele sfeerbeelden. Binnenkort post ik ook een filmpje op deze site! Alsof je erbij was!
Warme groet,
Brigitte

Één reactie op “Over kwetsbaarheid, moed en verbinding”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *