Time to switch? …

Hoeveel uren per week breng jij door op je werk?

Hoeveel? Juist ja “veel”!

En tijd is een kostbaar gegeven.

Hoe erg is het niet om de tijd af te tellen, elke dag weer, naar ’s avonds, naar het weekend, naar de volgende vakantie …

En ondertussen gaat je leven voorbij ….

Misschien is het voor jou echt tijd om van baan te veranderen?

Maar hoe weet je nu of het hét juiste moment is? En is er wel een juist moment?

Hierbij alvast enkele signalen die je zelf kan opvangen en die je een concrete aanwijzing geven.

1- Elke zondagavond en elke maandag (dinsdag, woensdag, …)-ochtend voel je je slecht bij het idee te moeten gaan werken

Zondagavond … je ligt op de bank … en plots denk je aan je werkweek die er morgen aankomt … je voelt een knoop in je maag … je hart gaat sneller kloppen … je voelt je verdrietig worden … je overloopt in gedachten je agenda en kan alleen aan dingen denken die je niet fijn vindt …

  • Als je slechtgehumeurd raakt door die gedachte alleen; als je zelfs maar een licht gevoel van stress hebt, dan is er iets aan de hand

2 – Je voelt geen enthousiasme meer en voelt je niet meer betrokken

Je werkt mee aan een project; je moet een aantal dingen uitzoeken en je voelt dat je er geen “goesting” in hebt (zoals wij Vlamingen dat zo mooi kunnen zeggen). Of men vraagt je mening naar   optie A of optie B. En eigenlijk, diep in je binnenste kan het je helemaal niet schelen of het nu A of B is. Je ziet op tegen opleidingen, je hebt geen zin meer om je bij te scholen, je leest geen vakliteratuur meer; …

  • Als je ’s avonds naar huis gaat met een leeg en onvoldaan gevoel en zonder energie dan is er iets aan de hand

3- Je verveelt je en bent niet meer in flow

Je hebt het gevoel dat je talenten onvoldoende worden benut. Je voelt dat je een aantal dingen moet doen, die je ook wel kan doen, maar waarvan je niet meer blij wordt. Je begint dingen uit te stellen, je begint te dagdromen; je pauzes worden langer; je let niet meer op tijdens meetings; je bekijkt voortdurend je uurwerk; je blijft maar surfen op het internet, … en je geeuwt je te pletter …

  • Als je het gevoel hebt niet meer op je plaats te zitten, dan is er iets aan de hand

4- Je leeft met ongeduld van weekend naar weekend

of van vakantie naar vakantie.  En uiteraard, we kijken allemaal wel uit naar die momenten van rust en ontspanning, maar als je niet meer in het “nu” leeft en alleen maar vooruitblikt; als je alleen zuurstof krijgt in het weekend of tijdens de vakantie; als je het geveol het dat je op maandagmorgen kopje onder gaat en pas bovenkomt op vrijdagavond.

  • Kortom als het een obsessie wordt, dan is er iets aan de hand  …

5- Je hebt voortdurend het gevoel dat je in de clinch ligt met je waarden

Elk klein voorval, elk incident op de werkvloer is voor jou het bewijs dat « de waarden van het bedrijf » niet worden nageleefd; erger nog je begint te beseffen dat dit jouw waarden niet meer zijn; je hebt het gevoel dingen te doen die niet meer stroken met jouw ideaal.

  • Als je hierdoor gefrustreerd raakt, en verbitterd, dan is er iets aan de hand …

6- Je hebt last van allerlei kwaaltjes

Van hoofdpijn, tot schouderklachten, van een knoop in de maag  tot lage rugpijn, over hartkloppingen en slecht slapen: zelfs al zijn het maar heel lichte signalen, dit zijn tekenen om wat afstand te nemen, te vertragen en  te checken of dit van voorbijgaande aard is of het symptoom van iets anders

7- Waar ben ik mee bezig?

Als je je er meer en meer op betrapt om telkens maar de vraag te stellen: waar ben ik me bezig? Wat doe ik hier?  Waarom doe ik dit? En je het gevoel hebt dat je elders zou willen zijn en iets anders zou willen doen met je leven

8- Je bekijkt  vacatures

Je betrapt je erop dat je in de krant en op Internet langer blijft stilstaan bij de rubriek vacatures. Gewoon maar om te zien …

  • Als je bovendien zin krijgt om echt eens te gaan solliciteren, dan is er iets aan de hand!  

Herken je deze signalen?

Ja, dan is het tijd om er iets aan te doen.

En weet je?

Er is geen juist moment om van baan te veranderen: altijd zal er iets zijn, dat je tegenhoudt om een volgende stap te nemen …

Maar vergeet niet “het leven is nu!”

Nog niet overtuigd? Nog twijfels? Wil je dieper ingaan op een aantal van deze elementen?

Dan is loopbaancoaching iets voor jou!

Wil je een gratis kennismakingsgesprek met mij? Zodat we kunnen bekijken waar je nu staat, wat je eraan kan doen, wat je tegenhoudt en hoe ik je kan helpen je loopbaan opnieuw een boost te geven! Klik dan hier

PS – Wil je een meer uitgebreide loopbaantest doen? Die vind je op de site van A-Lissome  Coaching en training

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *