Waarom ik doe wat ik doe?

Als klein meisje had ik maar één droom: lerares worden; later werd die droom preciezer: leerkracht Frans worden en in juni 1986 nam ik trots mijn diploma “Licentiate Romaanse Filologie” in ontvangst. Ik zag me al in september voor de klas staan.
Maar dat was zonder de crisis in het onderwijs gerekend.
Omdat ik toch snel aan de slag wilde, koos ik voor een job in de financiële sector. “Koos ik?” … neen … deze keuze werd me ingefluisterd door mijn ouders, op zoek naar veiligheid en zekerheid, “want banken zouden er toch altijd zijn” ;-)!
Ik begon op 4/11/1986 aan een mooie carrière … altijd maar naar omhoog, trede per trede … de ladder op naar succes ….
En toch was er altijd dat stemmetje: “zit ik hier wel op de goede plaats?, waar is mijn kinderdroom gebleven?”; maar naar dat stemmetje luisterde ik liever niet. Alles ging toch goed en de kooi was mooi van goud ….
Een herstructurering in 2012 en een verplichte stap terug op de hiërarchische ladder deden me nadenken over wat ik echt wilde met mijn loopbaan en vooral met mijn leven. Dankzij een coachingtraject ontdekte ik mijn missie: mensen inspireren om zichzelf te durven zijn, om hun eigen pad te durven kiezen, hen verder helpen op hun groeipad, hen inspireren om zichzelf te ont-dekken in hun authenticiteit en heelheid.
Inspireren betekende voor mij een boek schrijven over mijn ervaring met “demotie” (Een stap terug? ik denk er niet aan! – Witsand uitgevers – mei 2016) en zelf coach worden en dus volgde ik ook een coachingopleiding.
In juni 2017 nam ik een drastische beslissing: na meer dan 30 jaar trok ik de deur van de financiële wereld achter me toe en startte ik mijn eigen onderneming “Bounce Back Coaching”…
Als transitie- en veerkrachtcoach richt ik me naar iedereen die op een keerpunt staat in zijn leven, die een professionele of persoonlijke tegenslag ervaart en terug wil ”opveren”.
Omdat ik ervan overtuigd ben dat elk negatief moment in ons leven ook mooie aspecten in zich houdt.
En omdat ik geloof in de (veer)kracht van ieder van ons.
Interesse?
Laat dan een bericht na op de contactpagina.
Warme groet,

Brigitte

DSC_2139_LOW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *