Geloof jij in de kracht van de seizoenen?

Terwijl ik deze week in mijn bureau zat met de zalige lentezon op mijn gezicht – tussen twee aprilse grillen in -, dacht ik aan de laatste maanden, aan wat ik achterliet en hoe gelukkig ik me voel vandaag.
En ik moest denken aan de seizoenen die waren voorbijgegaan. Elk seizoen met zijn eigen betekenis.
Na mijn beslissing om een carrièreswitch te maken en een punt te zetten achter een 30 jarige loopbaan, kwam er eerst de ZOMER als symbool van groeien en bloeien. Voor mij het moment om de beslissing die ik genomen had te laten rijpen en ervan te genieten. De zomer en de zon gaven me de kracht en het vertrouwen dat ik de goede beslissing had genomen. Ik genoot van de weelderige natuur in binnen- en buitenland.
IMG_1834
Daarna kwam de HERFST, de tijd van loslaten. Bomen lieten hun blaadjes vallen. Voor mij een tijd van inkeer; tijd om de balans op te maken, om na te denken en lessen te trekken. Ik voelde me krachtig (met alle opgeslagen vitamientjes in de zomer) en ik werkte vol goesting aan mijn plannen; ik stond open voor wat zich aandiende; samenwerkingen werden op punt gezet.
IMG_2384
En toen kwam de WINTER tijd om te rusten en te bezinnen. De natuur begon aan haar winterslaap. Mijn agenda ook 😉 ! …. Leegte, uiterlijke rust, innerlijke groei. Tijd voor mezelf, familie, cocoonen, … Vertrouwen in de toekomst, accepteren wat er is en het overbodige loslaten. De weg vrijmaken voor een nieuwe lente, een nieuw begin. Mij deed het goed dat de winter wat langer duurde ; ik kon me voor het eerst ook die rust gunnen en het feit dat ik nu kon beslissen wat ik deed en wanneer ik het deed … Vrijheid!
IMG_3336
 
En nu is het LENTE een nieuwe start. Ook al kwakkelde die eerst een beetje. Maar ik voel dat de zaadjes die ik heb gepland de afgelopen maanden stilaan beginnen te ontkiemen. Alles is nog pril, kwetsbaar, af en toe een beetje onzeker. Maar de dagen worden langer, het zonlicht sterker. Ik voel nieuwe energie, een positief gevoel, een tijd van opportuniteiten en nieuwe beloften. De tijd om plannen te maken, lekker schoon te maken, te ordenen en misschien wel nieuwe plannen en samenwerkingen beginnen voor te bereiden.
IMG_3387
 
Wat heb ik genoten van die vier seizoenen, elke dag weer, in weer en wind, met veel of minder zon …
Genieten van elke dag en kracht putten uit de natuur !
En zien dat het leven telkens opnieuw begint.
 

Life is a series of thousands of tiny miracles. Notice them …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *