Van Zand naar Parel

Van Zand naar Parel

Een fascinerend minuscuul korreltje….

Ja ik heb geluk…

Ik woon ondertussen full time aan zee aan de Belgische kust en kan dus ellenlange wandelingen maken op het strand. Een strand dat altijd hetzelfde en toch ook altijd weer anders is. Ik kan genieten van de steeds verschillende kleuren, de soms ongewone schittering, de verschillende consistenties van het zand.

Zand … een verzameling van kleine fragmenten van gesteenten, mineralen, biogene deeltjes, fragmenten van schelpen, koraalskeletten, …

Zand fascineert me omdat het zelf het product is van een transformatie, omdat het zo veranderlijk is en zelf aan de basis ligt van verschillende transities.

Bron en gevolg van transitie

Door de hand van de mens wordt zand glas; het wordt gesmolten tot een doorzichtige massa. Gesmolten zand wordt vloeibaar glas dat dan zo snel mogelijk gevormd moet worden.

En de natuur zorgt ervoor dat in sommige gevallen zand een parel wordt. Een parel ontstaat altijd door het binnendringen van een vreemde lichaam in een oester. De klieren van de oester reageren op dat vreemde lichaam door parelmoer af te scheiden om de indringer te isoleren. Een van deze indringers is dus de zandkorrel …

En als ik daar zo over het strand loop denk ik daar aan, over de kracht van die minuscule korreltjes …

Mijn liefde voor parels

En tijdens die wandeltochten ontdek ik af en toe een oesterschelp, zoals deze, die me opviel vanwege haar mooie roze parelmoeren kleur.

Sinds ik kind ben en ik oesters leerde eten, hoor ik mijn ouders zeggen “voorzichtig want er zit misschien een parel in …”.

Dus als ik een oester zie, moet ik altijd denken aan die eventuele parel die erin zit … nooit eentje gevonden trouwens! ;-)!

En naast zand heb ik dus een fascinatie voor parels. Vanuit een familiale traditie kreeg ik mijn eerste (en enige) echte parelmoeren ketting toen ik 18 werd. Ik draag  ze vandaag nog alleen bij zeldzame gelegenheden, zoals mijn recente fotoshoot.

Dus als ik een oesterschelp zie, moet ik vooral denken aan dat verhaaltje dat ik zoveel jaren heb geloofd … namelijk dat de parel in de oester ontstaat uit een zandkorreltje.

Switch + Bounce Back

Waarom ik dit allemaal vertel?

Wel … na maanden keihard zwoegen, met perioden van twijfels en ongeloof, is mijn online coaching programma “SWITCH+ Bounce Back” eindelijk realiteit.

Wat is SWITCH+ Bounce Back?

Een programma waarmee jij je ideale levensscenario –  professioneel of persoonlijk – in kaart kan brengen en ook realiseren. Een programma waardoor je meer in je kracht komt te staan,  dicht bij jezelf en ja … je SWITCH realiseren.

Een programma dat voor jou is als jij

  • Misschien al een tijdje vastzit in een bepaalde situatie en voelt dat je eruit wil.
  • Een professionele situatie of een baan die je niet meer leuk vindt.
  • Een baan waarin je onvoldoende je talenten kunt uitspelen.
  • Of een privé situatie waarin je het moeilijk hebt.

Of als jij

  • een zekere status quo voelt in je leven en iets anders wilt … maar wat?
  • voelt dat je niet meer dicht bij jezelf kan komen, niet meer helemaal jezelf kan zijn.
  • Misschien nieuwe levensgewoonten wilt aankweken?
  • Misschien wel heel duidelijk weet waar je naartoe wilt, maar niet weet hoe?

Of als het allemaal heel duidelijk is voor jou maar je gewoon bang bent?

Bang bent om een verkeerde keuze te maken?

Bang om wat de anderen zullen zeggen?

Bang om niet de nodige veerkracht en het doorzettingsvermogen te hebben om er te geraken.

Dat alles pak je aan als je kiest voor SWITCH+ Bounce Back!

Zand of Parel: jouw keuze

En dus toen ik een naam zocht voor de 2 versies van dit uniek en gloednieuwe online programma dacht is eerst aan de termen “silver & gold”, of “basis & VIP”.

Maar dat vond ik maar wat gewoontjes en te weinig persoonlijk!

Ik wilde iets dat  verband hield met mijn secure base, de zee …. en toen dacht ik automatisch aan de link tussen ZAND en PAREL,

  • ZAND het basismateriaal voor het basisprogramma en
  • PAREL voor het meer gepersonaliseerde programma.

Heb ik je benieuwd gemaakt?

Neem dan snel een kijkje en ontdek wat het programma SWITCH+ Bounce Back voor jou kan betekenen!


>> Klik hier voor meer informatie